TRIBLOK 4500 V clean

NAMENA MAŠINE

LinijaTRIBLOK 4500 V clean je namenjena za vakumsko punjenje tečnosti različitog viskoziteta u boce zapremine od 0,25 l do 1,5 l. Oblik boce, njihova zapremina i materijal kao i zatvarač boce moraju biti jasno definisani od strane korisnika. Osnovna verzija linije TRIBLOK 4500 V clean namenjena je za dezinfekciju, punjenje i zatvaranje PET boca. Koristi se za punjenje mirnih pića u PET bocu sa grlom 38 i navojnim zatvaračem zapremine od 0,25 l do 1,5 l. Linija TRIBLOK 4500 V clean je potpuno automatska, a uloga poslužioca se svodi na kontrolu rada i otkljanjanje eventualnih zastoja.

ТЕХНИЧЕСКОЕ ОПИСАНИЕ

Sastoji se iz tri funkcionalne celine koje su pogonjene zajedničkim motoreduktorom. Kompletna mašina je oklopljena i na njenom vrhu se nalazi kabinet laminarnog strujanja sa HEPA filterima čime je postignuta sterilnost vazduha unutar zone punjenja.

Prva celina je namenjena dezinfekciji peroksidom i ispiranju boca. Na ulaznom delu se nalazi razdelni puž koji ima ulogu da preuzme boce iz vazdušnog transporta i da ih uvede u ulaznu zvedu. Odatle se boce pomoću klešta uzimaju, postavljaju na brizgaljke i u kružnom toku se vrši dezinfekcija. Na kraju se boce vraćaju u prvobitni položaj (grlom na gore) i takve predaju izlaznoj zvezdi koja ih dalje transportuje do punilice. Drugi deo ima funkciju punjača odnosno kružna vakumska punilica. Boce se u kružni punjač uvode pomoću ulazne zvezde čije kretanje je sinhronizovano punjačem, a izlazna zvezda napunjene boce skida sa punjača na traku koja ih odnosi do operacije zatvaranja. Kružni punjač snabdeven je davačem za kontrolu nivoa tečnosti u sudu, regulaciom dotoka tečnosti u sud i automatskim sistemom za pranje suda. Treći deo je zatvaračica koja ima svoj selektor čepova, sistem za nabacivanje čepa na bocu i zavijanje do podešenog momenta, neophodnog da bi boca bila propisno zatvorena. Senzor prisutnosti boce kontroliše ispuštanje poklopaca samo kada je boca prisutna. Postolje punilice, sve zaštitne obloge i ostali elementi koji dolaze u kontakt sa tečnosću koja se pakuje izrađeni su od nerđajućeg čelika. Elektro komandni deo je smešten u posebne ormane zaptivkom zaštićene od vlage.

Rukovanje, podešavanje i održavanje ove linije je dosta jednostavno i propraćeno je uputstvom koje se dostavlja korisniku linije.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

- kapacitet mašine Q = 4500 boca / h
- opseg doziranja 0,25 - 1,5 lit
- instalisana snaga Pi = 6 kW
- nazivni napon U = 3 x 380 V  50 Hz
- nazivni pritisak P = 6 - 8 bar
- potrošnja vazduha (na 6 bar-a) 240 Nl / min
- dimenzije mašine D x Š x V 2590 x 2070 x 3700 mm
- masa mašine M = 4100 Kg