BLOK 6000 V

NAMENA MAŠINE

BLOK 6000 V je automatska linija namenjena za dezinfekciju, vakuumsko punjenje i zatvaranje boca. Na liniji je moguće puniti sve mirne tečnosti u PET bocu sa širokim grlom i navojnim zatvaračem zapremine od 0,25 do 2 litra.

BLOK 6000 V  - sastoji se od ispiračice, punilice, zatvaračice i transportera koji povezuje ove celine. Linija ima jedinstven pogon, prenos je kardanski, a brzina rada linije se pomoću frekventnog regulatora može menjati. Linija je vođena PLC-om, a korisnik funkciji mašine pristupa preko Touch Screen-a. Sve mašine u ovoj liniji su koncipirane kao kružne, horizontalne što omogućava laku reglažu i olakšan pristup vitalnim delovima mašine. Svi elementi mašina koji dolaze u kontakt sa tečnosću koja se pakuje i ambalažom, kao i sve zaštitne obloge izrađeni su od nerđajućeg čelika. Postolja mašine i elementi pogona su izrađeni od konstrukcionih čelika. Komandni deo je smešten u elektro ormanu koji je zaptivkom na vratima zaštićen od vlage.

TEHNIČKI OPIS

Boce se u radnu zonu mašine dovode putem transportera gde ih razdvaja ulazni progresivni puž koji radi u sinhronizaciji sa uvodnom zvezdom boca ispiračice. Uvodna zvezda jednu po jednu bocu uvodi u radno kolo mašine gde ih prihvataju stezaljke koje bocu hvataju u zoni grlića boce.

Na kraju procesa dezinfekcije boca se prevrće u normalan polozaj i izvodna zvezda je vraća nazad na transporter, koji bocu vođenu pužnim transporterom odnosi do punilice gde je ulazna zvezda uvodi u proces punjenja. Kružni punjač je snabdeven davačem za kontrolu nivoa tečnosti u sudu, regulaciom dotoka tečnosti i automatskim sistemom za pranje mašine. Na kraju punjenja izlazna zvezda skida boce na transporter odakle ih pužni transporter dovodi do zatvaračice, gde posredstvom sistema zvezdi i glava za zavijanje, na bocu biva nabačen i zavijen čep.

Glave na zatvaračici su spregnute zupčasto preko glavnog pogona i na svakoj glava preko frikcije i opruge može se postići željenja sila zatvaranja. Selektor koji orjentiše poklopace ima sopstveni pogon kome je moguće menjati brzinu.
         

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

- kapacitet mašine Q = 6000 boca / h
- opseg doziranja 0,25 до 2 lit
- instalisana snaga Pi = 6.7 kW
- nazivni napon U = 3 x 380 V  50 Hz
- nazivni pritisak P = 6 - 8 bar
- potrošnja vazduha (na 6 bar-a) 240 Nl/ min
- dimenzije linije D x Š x V 7500 x 2500 x 2700 mm
- masa mašine M = 3920 Kg
- visina boce
190 mm - 340 mm
- prečnik boce Φ = 110 mm