TRIBLOK F 9000 clean

NAMENA MAŠINE

Linija TRIBLOK 9000 F clean je namenjena za dezinfekciju, floumetrisko punjenje i zatvaranje boca.

Na liniji je moguće puniti sve mirne tečnosti kao i voćnog jogurta sa kopmadićima voća u PET bocu sa širokim grlom i navojnim zatvaračem zapremine od 0,25 do 1,5 litra. Oblik boce, njihova zapremina i materijal kao i zatvarač boce moraju biti jasno definisani od strane korisnika.

Linija TRIBLOK 9000 F clean je potpuno automatska, a uloga poslužioca se svodi na kontrolu rada i otkljanjanje eventualnih zastoja.

TEHNIČKI OPIS

Sastoji se iz tri funkcionalne celine koje su pogonjene zajedničkim motoreduktorom. Kompletna mašina je oklopljena i na njenom vrhu se nalazi kabinet laminarnog strujanja sa HEPA filterima čime je postignuta sterilnost vazduha unutar zone punjenja.  

Prva celina je namenjena dezinfekciji peroksidom i ispiranju boca. Na ulaznom delu se nalazi razdelni puž koji ima ulogu da preuzme boce iz vazdušnog transporta i da ih uvede u ulaznu zvedu. Odatle se boce pomoću klešta uzimaju, postavljaju na brizgaljke i u kružnom toku se vrši dezinfekcija. Na kraju se boce vraćaju u prvobitni položaj (grlom na gore) i takve predaju izlaznoj zvezdi koja ih dalje transportuje do punilice. Drugi deo ima funkciju punjača odnosno kružna fluometrijska punilica. Punjenje je floumetrisko što obezbeđuje veliku tačnost doziranja.

Ovim sistemom je moguće dozirati i jogurt sa parčićima voća. Kružni punjač je snabdeven davačem za kontrolu nivoa tečnosti u sudu, regulaciom dotoka tečnosti i automatskim sistemom za pranje mašine. Dozirni sistem se pere iznutra i spolja a sistem falš boce obezbeđuje da nema nepotrebnog prskanja CIP sredstva po mašini. Treći deo je zatvaračica koja ima svoj selektor čepova, sistem za nabacivanje čepa na bocu i zavijanje do podešenog momenta, neophodnog da bi boca bila propisno zatvorena. Senzor prisutnosti boce kontroliše ispuštanje poklopaca samo kada je boca prisutna. Postolje punilice, sve zaštitne obloge i ostali elementi koji dolaze u kontakt sa tečnosću koja se pakuje izrađeni su od nerđajućeg čelika. Elektro komandni deo je smešten u posebne ormane zaptivkom zaštićene od vlage.

Rukovanje, podešavanje i održavanje ove linije je dosta jednostavno i propraćeno je uputstvom koje se dostavlja korisniku linije.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE 

- kapacitet mašine Q = 9000 boca / h
- opseg doziranja 0,25 - 1,5 litra
- instalisana snaga Pi = 6 kW
- nazivni napon U = 3 x 380 V  50 Hz
- nazivni pritisak P = 6 - 8 bar
- potrošnja vazduha (na 6 bar-a) 240 Nl / min
- dimenzije mašine D x Š x V 4000 x 3000 x 3700 mm
- masa mašine M = 5850 Kg

Gde se nalazimo?