PAK 12000 - vazdušni nož

NAMENA MAŠINE

Vazdušni nož "PAK 12 000" - osnovna namena mašine jeste  da putem tankog vazdušnog filma odstrani nečistoće i vlagu sa ambalaže bilo kog tipa ili formata.

Mašina je u potpunsti testirana u fabrici Pak promet.

 

 


TEHNIČKI OPIS

PAK 12 000 predstavlja mašinu koja spada u linijske, odnosno ambalaža koja se tretira u ovoj mašini prolazi putem transportera koji se ni jednog trenutka ne zaustavlja, već boce transportuje kroz mašinu u kontinuitetu.

Kao što je pomenuto, namena mašine jeste da se sa spoljnog dela ambalaže odstrane sve kapljice kondenzata i nečistoće koje se mogu naći na njenim spoljnim zidovima. Proces se vrši tretiranjem boca komprimovanim vazduhom.

U slučaju linije mašina PAK 12 000 se postavlja između mašine koja vrši sterilizaciju, punjenje i zatvaranje ambalaže i mašine koja vrši etiketiranje ambalaže. Kroz vazdušni nož prolazi zajednički linijski transporter koji unosi i nakon tretiranja iznosi boce iz mašine. Boca koja izađe iz Tribloka je orošena, odnosno na spoljnom zidu boce javljaju se kapljice kondenzata.

Temperatura proizvoda kojim punimo našu ambalažu razlikuje se od temperature okoline. Kada boca napusti Triblok proizvod u njoj je na nižoj temperaturi nego temperatura spoljnog vazduha i zbog toga dolazi do kondenzovanja vlage.

Neophodno je takvu vrstu kondenzata odstraniti da se ne bi stvarali problemi pri etiketiranju.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

- kapacitet mašine Q = 12000 boca / h
- instalisana snaga Pi = 5,50 kW
- nazivni napon U = 3 x 380 V 50 Hz
- duvaljka: 7.5 HP
- brzina; sve do 200 bpm
- dimenzije mašine D x Š x V 1000 x 600 x 2200 mm
- masa mašine M = 290 Kg

Gde se nalazimo?