SEBOPAK 1000 01

NAMENA MAŠINE

Mašina za pakovanje SEBOPAK 1000 01 je namenjena za punjenje, zatvaranje i datumiranje boca od 0.1 litra, za pakovanje svih vrsta mirnih tečnosti koje se koriste u mlekarskoj, hemijskoj i raznim drugim industrijama.

Najčešću primenu ova mašina ima za pakovanje tonera odnosno pigmenata za nijansiranje unutrašnjih zidnih boja.

TEHNIČKI OPIS

Mašina SEBOPAK 1000 01 je horizontalnog tipa, linijska i automatizovana, sa ručnim ulaganjem boca na transporter. Prema vrsti pogonskih elemenata ovo je pneumatsko mehanička mašina. Kompletna mašina je izrađena od nerđajućeg čelika. Proces rada je elektronski upravljan. Mašina se sastoji iz sledećih sklopova, koji u tehničkom i tehnološkom smislu predstavljaju jedinstvenu celinu: transporter za boce, modul za doziranje, jedinica za dodavanje i nabijanje zatvarača, zavijanje zatvarača i datumiranje.


Transporter za boce se sastoji od prokronske šarnirne trake, pogonske i zatezne jedinice i elemenata za precizno vođenje trake. Sastavni deo transportera čine i elementi za podešavanje položaja trake u zavisnosti od veličine amabalaže, kao i nosači transportera i zaštitne obloge. Na traci se nalaze šolje koji služe za vođenje i pozicioniranje boca. Pogonska jedinica se sastoji od motoreduktora i koračnog reduktora koji obezbeđuje taktno (koračno) kretanje trake. Ovaj mehanizam obezbeđuje bestrzajno kretanje transportera, kao i precizno pozicioniranje boca na radnim stanicama. Modul za doziranje je izveden kao klipni dozator sa pneumatskim pogonom i preciznom mehaničkom kontrolom dozirane količine. Usisavanje tečnosti se vrši iz posude koja se nalazi pored mašine ('sa poda'). Ventilski sistem obavlja razdvajanje taktova usisavanja i potiskivanja tečnosti. Jedinica za dodavanje i nabijanje zatvarača se sastoji od šaržera u koji se smeštaju zatvarači, rotacionog dodavača, kanala za vođenje poklopaca, kao i pneumatskog mehanizma za nabijanje zatvarača na bocu. Jedinica za zavijanje zatvarača se sastoji od postolja , motora sa prenosnim mehanizmom, pneumatskog cilindra za vođenje glave zatvarača kao i same glave zatvarača. (Ukoliko nije potrebno zavijanje isporučuje se i mehanizam za anabijanje )

Datumar je pneumatskog tipa i izrađen je u obliku specijalnog pečata za nanošenje brzosušećeg mastila. Izmena brojeva je vrlo jednostavna, a datum se nanosi na poklopac boce. Brojevi su izrađeni od specijalne gume. Prihvatni sto nije sastavni deo mašine zbog nemogućnosti da se iz šolja na transportnoj traci iznesu boce na sto. Boce prirodnim padom silaze u za to pripremljen sud. Položaj suda je takav da se nalazi blizu rukovaoca, tako da je za opsluživanje mašine dovoljan jedan rukovalac koji postavlja prazne boce na transporter i iz prihvatnog suda slaže bočice u transportne kutije.

OPŠTE NAPOMENE:

- Pri projektovanju i izradi poštovane su sve mere i propisi o zaštiti na radu.
- Prilikom isporuke mašine isporučuje se i uputstvo za rukovanje i održavanje.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

- kapacitet mašine Q = 1000 boca / h
- opseg doziranja 0,1 lit
- instalisana snaga  P = 0.75 KW
- nazivni napon U= 3 x 380 V : 50Hz
- nazivni pritisak P = 6 - 8 bar
- potrošnja vazduha (na 6 bar-a) 140 Nl / min
- dimenzije mašine D x Š x V 1800 x 1500 x 1600 mm
- masa mašine M = 390 kg

Gde se nalazimo?