MONOPAK 900 UP

NAMENA MAŠINE

MONOPAK 900 UP - je namenjena za automatsko uzimanje posuda ( više vrsta ), punjenje jednobojnog i dvobojnog Cipiripi krema, uzimanje I nabijanje uskočnih poklopaca i iznošrnje posuda na prihvatni obrtni sto.

 

TEHNIČKI OPIS

Mašina MONOPAK 900 UP je horizontalnog tipa, linijska i automatizovana, sa automatskim ulaganjem posuda na transporter. Prema vrsti pogonskih elemenata ovo je pneumatsko mehanička mašina. Kompletna mašina je izrađena od nerđajućeg čelika, a proces rada je programski upravljan.

Mašina se sastoji iz sledećih sklopova, koji u tehničkom i tehnološkom smislu predstavljaju jedinstvenu celinu: transporter za posude, modul za dvobojno doziranje sa održavanjem temperature mase, modul za spuštanje poklopaca i modul za nabijanje poklopaca. Transporter za posude se sastoji od prokronske šarnirne trake, pogonske i zatezne jedinice i elemenata za precizno vođenje trake. Sastavni deo transportera čine i elementi za podešavanje položaja trake u zavisnosti od veličine ambalaže, kao i nosači transportera i zaštitne obloge.

Pogonska jedinica se sastoji od pneumatskog pogona sa enkoderom koji obezbeđuje taktno kretanje trake prema zahtevu programa. Ovaj mehanizam obezbeđuje bestrzajno kretanje transportera, kao i precizno pozicioniranje posuda na radnim stanicama. Modul za doziranje je izveden kao klipni dozator sa pneumatskim pogonom i preciznom mehaničkom kontrolom dozirane količine. Usisavanje tečnosti se vrši iz posude u kojoj se održava temperatura toplom vodom a nalazi iznad mašine.

Ventilski sistem obavlja razdvajanje taktova usisavanja i potiskivanja tečnosti. Zbog punjenja dvobojnog CIPIRIPI krema dozator održava temperaturu na putu krema od dozatora do posude Modul uzimanja i spuštanja poklopaca je izveden tako da se poklopci iz šaržera preko vakum ruke prenose na posudu a na idućem mehanizmu, nabijaju na posudu Ispred obrtnog stola, na transportnoj traci nalazi se prostor za ink-jet stampač Gotove posude se automatski iznose na obrtni prihvatni sto.

- Pri projektovanju i izradi poštovane su sve mere i propisi o zaštiti na radu.
- Prilikom isporuke mašine isporučuje se i uputstvo za rukovanje i održavanje.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

- kapacitet za dvobojni krem   0,25 - 2,50 kg Q = 300 - 900 posuda / h
- opseg doziranja 0,250 - 2,50 kg
- instalisana snaga
Pi = 2,50 Kw
- nazivni napon U = 3 x 380 v  50 Hz
- nazivni pritisak P = 6 - 8 bar
- potrošnja vazduha (na 6 bar-a)
950 Nl / min
- dimenzije mašine D x Š x V  3000 x 1500 x 2700 mm
- masa mašine M = 1100 Kg
- prečnik venca posuda  D = po uzorku

Gde se nalazimo?

&