MONOPAK 900 UP

NAMENA MAŠINE

MONOPAK 900 UP – je namenjena za automatsko uzimanje posuda ( više vrsta ), punjenje jednobojnog i dvobojnog krema, uzimanje i nabijanje uskočnih poklopaca i iznošenje posuda na prihvatni obrtni sto.

TEHNIČKI OPIS

Mašina MONOPAK 900 UP je horizontalnog tipa, linijska i automatizovana, sa automatskim ulaganjem posuda na transporter. Prema vrsti pogonskih elemenata ovo je pneumatsko mehanička mašina. Kompletna mašina je izrađena od nerđajućeg čelika, a proces rada je programski upravljan.

Mašina se sastoji iz sledećih sklopova, koji u tehničkom i tehnološkom smislu predstavljaju jedinstvenu celinu: transporter za posude, modul za dvobojno doziranje sa održavanjem temperature mase, modul za spuštanje poklopaca i modul za nabijanje poklopaca. Transporter za posude se sastoji od prokronske šarnirne trake, pogonske i zatezne jedinice i elemenata za precizno vođenje trake. Sastavni deo transportera čine i elementi za podešavanje položaja trake u zavisnosti od veličine ambalaže, kao i nosači transportera i zaštitne obloge.

Pogonska jedinica se sastoji od pneumatskog pogona sa enkoderom koji obezbeđuje taktno kretanje trake prema zahtevu programa. Ovaj mehanizam obezbeđuje bestrzajno kretanje transportera, kao i precizno pozicioniranje posuda na radnim stanicama. Modul za doziranje je izveden kao klipni dozator sa pneumatskim pogonom i preciznom mehaničkom kontrolom dozirane količine. Usisavanje tečnosti se vrši iz posude u kojoj se održava temperatura toplom vodom a nalazi iznad mašine.

Ventilski sistem obavlja razdvajanje taktova usisavanja i potiskivanja tečnosti. Zbog punjenja dvobojnog krema dozator održava temperaturu na putu krema od dozatora do posude. Modul uzimanja i spuštanja poklopaca je izveden tako da se poklopci iz šaržera preko vakum ruke prenose na posudu a na idućem mehanizmu, nabijaju na posudu. Ispred obrtnog stola, na transportnoj traci nalazi se prostor za ink-jet stampač. Gotove posude se automatski iznose na obrtni prihvatni sto.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

– kapacitet za dvobojni krem   0,25 – 2,50 kg Q = 300 – 900 posuda / h
– opseg doziranja 0,250 – 2,50 kg
– instalisana snaga Pi = 2,50 Kw
– nazivni napon U = 3 x 380 v  50 Hz
– nazivni pritisak P = 6 – 8 bar
– potrošnja vazduha (na 6 bar-a) 950 Nl / min
– dimenzije mašine D x Š x V 3000 x 1500 x 2700 mm
– masa mašine M = 1100 Kg
– prečnik venca posuda D = po uzorku

TEHNIČKA DOKUMENTACIJA