ETPAK 500 C

NAMENA MAŠINE

ETPAK 500 C je mobilna etiketirka limenki namenjena za etiketiranje u mini pivarama. Namenjena je za etiketiranje limenki u formatima 0,33l, 0,44l i 0,5l, bilo da je reč o papirnim ili polietilenskim etiketama. Promena veličine etiketa i startno podešavanje je veoma brzo i jednostavno i traje najviše 5 minuta.

TEHNIČKI OPIS

Mašina ETPAK 500 C je horizontalnog tipa, namenjena za postavljanje na sto ili odgovarajuće postolje. Prema vrsti pogonskih elemenata ovo je elektro mašina.
Proces rada je elektronski upravljan. Mašina se sastoji iz sledećih sklopova, koji u tehničkom smislu predstavljaju jedinstvenu celinu: mehanički deo sa nosačem etiketa, ulazna kočnica, sistem valjaka za uvodjenje etiketa, foto-ćelija za pozicioniranje proreza, mehanizam za povlačenje sa pogonskim gumenim valjkom, nožna papučica za startovanje i elektro orman.

Pogonska jedinica se sastoji od motora 24VDC za pogon gumenog vučnog valjka. Start etiketiranja, nakon ručnog postavljanja limenke, vrši se nožnom papučicom a zaustavljanje se reguliše elektronski pomoću foto ćelije. Zamena limenki se vrši ručno, i brzina etiketiranja zavisi od obučenosti operatera i može da bude i mnogo veća.

ETPAK 500 C je izrađen od nerđajućeg čelika.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

– kapacitet mašine Q = 500 kom / h
– instalisana snaga Pi = 0.75 kW
– nazivni napon U = 220 V  50 Hz
– spoljni prečnik rolne sa etiketama 280 mm
– unutrašnji prečnik rolne sa etiketama min 40 mm, max 75 mm
– veličina proizvoda – cilindar standardna limenka
– širina etikete min 20 mm, max 128 mm
– dužina etikete min 20 mm, max 250 mm
– dimenzije mašine D x Š x V 500 x 400 x 400 mm
– masa mašine M = 20 Kg

TEHNIČKA DOKUMENTACIJA