MONOPAK 1000 – 4500 20P T clean

NAMENA MAŠINE

MONOPAK 1000 – 4500 20P T clean  je namenjena za punjenje posuda kiselo-mlečnim proizvodima, a sa mogućnošću implementacije raznih vrsta dozatora za tečne, pastozne, kremaste, komandne, praškaste ili zrnaste materija koje se koriste u raznim industrijama.

Na ovoj mašini se mogu pakovati posude u više veličina i dimenzija sa najvećom zapreminom do 2 litra ( kilograma ), uz neophodno podešavanje određenih parametara.

TEHNIČKI OPIS

Ova jednoredna ( troredna) linijska horizontalna mašina radi u taktnom režimu rada, I prema vrsti pogona I načinu funkcionisanja predstavlja  kombinaciju mehaničkih I pneumatskih mehanizama – modula.

Ulogu međufaznog povezivanja svih elemenata ciklusa mašine vrši transporter, koji prenosi posude od jednog mehanizma do drugog, sve do izbacivača posuda koji ih iznosi na prihvatni sto odakle ih radnik skuplja i zbirno pakuje.

Mašina je izrađena za punjenje u posude po uzorku. Doziranje je sa protokomerima firme KROHNE is sfinkteriama firme FESTO što omogućava punjenje i sa komadićima voća do 8 mm a napajanje dozatora se vrši iz posude koja se nalazi na mašini.

Napunjene posude se transportuju do sklopa za zatvaranje PP folijom. Premotavanje folije se vrsi pomocu elektro motora, sklop je opremljen sistemom za namotavanje otpada. Odsecanje PP folije se vrsi specijalno profilisanim nozevima koji su prilagodjeni izgledu i obliku posude.

Masina je opremljena upravljackom jedinicim sa touch panelom za sto lakse upravljanjem parametrima procesa eksplatacije.

Pranje CIP je kompletno automatizoavano. Postolje mašine, zaštitne obloge, i ostali elementi koji dolaze u kontakt sa materijom koja se pakuje su izrađeni od nerđajućeg čelika.

Mašina se isporučuje sa traverznom i ink-jet štampačem.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

– kapacitet mašine Q = 1000 – 4500 posuda / h za punjenje do 1000 grama
– opseg doziranja 0,50 – 2,00 kg
– instalisana snaga Pi = 3,50 kW
– nazivni napon 3 x 380 V  50 Hz
– nazivni pritisak P = 6 – 8 bar
– potrošnja vazduha (na 6 bar-a) 200 – 250 L / min
– dimenzije mašine D x Š x V 4300 x 1300 (1950) x 2850 mm
– masa mašine M =1.700 – 2.000 Kg

TEHNIČKA DOKUMENTACIJA